MUŞ / VARTO - Yatılı Bölge Ortaokulu

04367112022
KÜLTÜR MAHALLESİ YİBO CADDESİ 49600 VARTO/MUŞ
Vizyon
Okulumuzun temel vizyonu akılcılığa ve bilime önem veren araştırmacı, sorgulayıcı eleştirel, dürüst ve iyi ahlaklı, çevreye duyarlı , kendisiyle ve toplumla barışık, üretken, yaratıcı bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Biz Varto YBO olarak, 1. Bütün ögrencilerin ögrenmeyi ögrenmelerini saglamak, 2. Ögrencilerin bireysel farkliliklarina saygi duyarak ve gözeterek bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetismelerine firsat tanimak, 3 . Ögrencilerimizi daha özgür sinif ve daha özgür okul ilkesine uyarak egitip gelistirmek, 4. Ögrencilerimizi bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun yetistirmek. 5 . Okulumuzun egitim çalisanlarini bilimin ve insanligin ortak degerlerinden yararlanan, kendini gelistiren ve toplumu ileri götüren güç olarak yetistirmek, 6. Okulumuzda bir atilim, bir degisim yaratarak okul toplumunun gelismesini saglamak , 7. Ögrencilerimizi, ögretmenlerimizi-yöneticilerimizi ve velilerimizi 21.yüzyila hazirlamak, Için VARIZ ve ÇALISMAKTAYIZ.
2021 LGS YERLEŞME ORANIMIZ % 96 OLMUŞTUR.
Yatakhane Koğuşu :2
Kaloriferli