MUŞ / VARTO - Yatılı Bölge Ortaokulu

Nis

OKULUMUZDA SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ YARIŞMAYA KATILAN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ.

KAZANAN SINIFLAR;

*5/B

*6/A

*7/C

*8/A

Nis

ÇEVRE KORUMA KULÜBÜ ÖĞRETMENLERİ SERPİL KAYA VE DUGU ÖZDEMİR TARAFINDAN OKULUMUZDA AĞAÇ DİKİMİ YAPILDI.

Mrt

HER AY DÜZENLİ OLARAK SEÇTİĞİMİZ AYIN ENLERİ BELLİ OLDU.

EN TEMİZ SINIF: 7D

ÖRNEK ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK  EDERİZ.

Mrt

OKULUMUZDA AKIL VE ZEKA OYUNLARI TURNUVASI DÜZENLENDİ. MANGALA, REVERSİ VE SATRANÇ ALANLARINDA DÜZENLENEN TURNUVADA BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ. EMEK VEREN İDARECİ VE ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR DEDERİZ.

Ock

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ BAŞLATTIĞI DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ  PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA PANO ÇALIŞMASI YAPILDI. EMEK VEREN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ara

OKULUMUZDA YERLİ MALI HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI. YERLİ MALININ KULLANIMI KONUSUNDA ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRMELER YAPILDI.

Ara

KASIM AYININ ENLERİ BELLİ OLDU. ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ.

EN TEMİZ SINIF :6/A

Ekm

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA...

CUMHURİYET NEREDE VE NE ZAMAN İLAN EDİLDİ?

27 Ekim 1923'te İcra Vekilleri Heyeti'nin istifası ve yerine meclisin güvenini kazanacak yeni bir kabinenin kurulamaması üzerine Mustafa Kemal Paşa, yönetim biçiminin Cumhuriyet olması için İsmet İnönü ile birlikte bir yasa değişikliği tasarısı hazırlayarak 29 Ekim 1923'te Meclis'e sundu.

Teşkilat-ı Esasiye Kanunu'nda yapılan değişikliklerin kabulü ile Cumhuriyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilmiş oldu.

Cumhuriyetin ilanı, Ankara'da 101 pare top atışı ile duyuruldu ve 29 Ekim gecesi ile 30 Ekim 1923 tarihinde başta Ankara olmak üzere tüm ülkede bir bayram havasında kutlandı.

Ekm

2023- 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA DA AYIN ENLERİNİ SEÇMEYE DEVAM EDİYORUZ. AYIN EN TEMİZ SINIFINA PASTA İKRAM EDİLDİ. AYIN ÖRNEK ÖĞRENCİLERİ OKUL MÜDÜRÜNÜN ODASINDA ÖDÜLLENDİRİLDİ. ÖRNEK ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ.

Eyl

OKUL İDARESİ TARAFINDAN BURSLULUKSINAVINI KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZ ÖDÜLLENDİRİLDİ. ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ.